1
apr

Eerste selectieronde gesloten

De eerste selectieronde voor het Praktijkcongres Omgevingswet is gesloten. Dat wil zeggen dat achter de schermen het werk begint. Het aantal aanmeldingen is overweldigend! Goed nieuws, maar het selecteren van 300 deelnemers wordt daarmee nog lastiger.

We kregen de afgelopen weken veel vragen waarom we een selectieprocedure toepassen. Dat heeft meerdere redenen. Allereerst omdat we hebben te maken met een maximumcapaciteit van de locatie waar het congres plaatsvindt. Daarnaast zoeken we naar een mix van achtergronden (bijv. niet 20 mensen van dezelfde organisatie en professionals vanuit verschillende sectoren). Over dat laatste ontvingen we ook kritische geluiden die we niet links laten liggen. De selectie van deelnemers willen we om die reden democratisch laten plaatsvinden. Daarom hebben we de inschrijvers gevraagd wie zij willen ontmoeten. Daarmee houden we rekening bij de selectie.

De komende week stellen we uit de aanmeldingen een groep deelnemers samen waarmee we op 11 mei een prachtig event organiseren. Gezien het grote aantal aanmeldingen duurt deze selectie waarschijnlijk langer dan we aanvankelijk hebben gecommuniceerd. We gaan er vanuit dat we de deelnemers uiterlijk 10 april kunnen laten weten of ze er wel of niet bij horen.

Het is vanaf vandaag mogelijk om u in te schrijven voor de tweede selectieronde. Die sluit op 28 april.