24
mrt

Omgevingsveiligheid onder de Omgevingswet, zo werkt dat

Van toetsing achteraf naar meepraten in de ontwerpfase: dat is de grote verandering die deze nieuwe wet van iedereen vraagt. Van veiligheidskundigen en milieudeskundigen tot gezondheidsexperts en RO’ers, iedereen zit aan tafel. Maar wat betekent dat in de praktijk?

Op het Praktijkcongres Omgevingswet donderdag 11 mei 2017 staat deze vraag centraal. We zoomen in op het onderwerp Omgevingsveiligheid en gaan samen met 300 professionals aan de slag in een Ontwerpatelier XL. U leert wat het betekent om een integrale afweging te maken onder de nieuwe wetgeving, samen met andere disciplines. Bent u al ingeschreven?

Programma (onder voorbehoud)

12:00 uur Ontvangst

12:45 uur In drie stappen door de wet
Drie korte, krachtige lezingen nemen u mee naar 2019, het jaar waarin de Omgevingswet ingaat. Van kennis over de wet, via cultuurverandering naar de praktijk. Met onder andere DG Chris Kuijpers en volksfilosoof Bas Haring.

14:15 uur Expertsessies
Tijdens de expertsessies zoeken we de diepgang op. We zoomen in op vier deelonderwerpen: Omgevingswet & omgevingsveiligheid, Proces- en organisatieverandering, Implementatie van de Omgevingswet en Ontwerp. Met onder andere Jan van Ginkel, Sarah Ros en Serge Vonk.

15:15 uur Ontwerpatelier XL
Tijdens een Ontwerpatelier XL, met maar liefst 30 ontwerptafels, brengen we de opgedane kennis in de praktijk. Onder leiding van stedenbouwkundige Ad de Bont.

16:30 uur Afsluiting
Aanbieding van de resultaten van het Praktijkcongres Omgevingswet en het Ontwerpatelier XL aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

17:00 uur Borrel

Bekijk hier het volledige programma of meld u direct aan.