14
apr

Selectie bekend, nog een kleine maand

Op donderdag 11 mei staat het Utrechtse TivoliVredenburg in het teken van de Omgevingswet en Omgevingsveiligheid. 300 ontwerpers, beleidsmedewerkers, bestuurders, veiligheidskundigen en adviseurs zullen tijdens het Praktijkcongres integraal en multidisciplinair samenwerken aan een ontwerpcasus. Met als doel: erachter komen wat de nieuwe wet betekent voor hun dagelijkse werkpraktijk én terug te koppelen aan het ministerie waar de grootste uitdagingen liggen. De deelnemersselectie is inmiddels gemaakt. 

Na inhoudelijke lezingen en expertsessies waarin de kennis over de nieuwe wet en omgevingsveiligheid wordt bijgespijkerd, gaan de 300 deelnemers in een interactief Ontwerpatelier aan de slag. Dertig tafels met elk tien deelnemers krijgen een realistische opdracht voorgelegd. Gedurende anderhalf uur zullen ze volgens de principes van de Omgevingswet werken aan een ruimtelijke ontwerpcasus waarin keuzes gemaakt moeten worden. Niet alleen als het gaat om omgevingsveiligheid, ook de vastgestelde ambities voor het gebied tellen mee. Kun je wonen, economie en omgevingsveiligheid combineren en zo ja hoe?

Rosemarie Bastianen neemt resultaten in ontvangst

De resultaten van het Ontwerpatelier worden in ontvangst genomen door programmadirecteur Eenvoudig Beter Rosemarie Bastianen. Ze is benieuwd hoe de deelnemers de multidisciplinaire en integrale samenwerking tijdens dit Ontwerpatelier gaan ervaren en waar volgens hen de grootste uitdaging ligt. Als afsluiting van de middag zal ze daarom met de zaal in gesprek gaan, onder leiding van dagvoorzitter Andrea van Pol. Het congres is een initiatief van de afdeling Modernisering Omgevingsveiligheid, van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Deelnemersselectie

Inschrijvingen van inschrijfronde 1 hebben allen bericht gehad over de deelnemersselectie. Mocht u zich vóór 31 maart 2017 hebben ingeschreven en geen bericht hebben gehad, stuur dan een mail naar de organisatie. We hebben helaas veel mensen moeten teleurstellen, vanwege het hoge aantal inschrijvingen. Daarom wordt hen een alternatief geboden. Het hoofdprogramma van het congres zal live te volgens zijn via videostream. Volg hiervoor deze website. Daarnaast zal bij succes van de eerste editie, een tweede congres overwogen worden.